Immigració i residència a Andorra

Immigració i residència a Andorra

Si t’estàs plantejant sol·licitar la teva residència a Andorra, et facilitem tots els tràmits i les gestions perquè puguis aconseguir-la en el menor temps possible. Residir a Andorra és sinònim de viure en un entorn natural fantàstic  en ple Pirineu. Però també és seguretat i un alt nivell de qualitat de vida. Perquè Andorra compta amb un dels millors els sistemes sanitaris del món, un sistema educatiu majoritàriament gratuït i multiidioma, i una oferta de serveis i lleure completa i per a tots els gustos. I tot a menys de tres hores en cotxe de ciutats com Barcelona o Toulouse.

Advantia Assessors gestiona tota classe de permisos de residència.

D’una banda, les residències actives (per a treballadors o inversors). De l’altra, les residències passives (també conegudes com a residència fiscal), en qualsevol de les seves modalitats: residències no lucratives, professionals d’àmbit internacional o residències d’interès científic, esportiu o cultural). També gestionem permisos de residència temporal per a empreses que duen a terme treballs estacionals a Andorra (obres, instal·lacions, pràctiques formatives, estades per a entrenaments, etc.).

Residències actives

A Advantia Assessors estem especialitzats en la gestió de la residència i del treball per compte propi, un tipus de residència activa que permet residir a Andorra i exercir una activitat com a autònom o empresari. Per poder sol·licitar-la, és necessari:

 • Que la persona interessada estableixi la seva residència a Andorra durant 183 dies a Andorra obligatoriament. 
 • Disposar d’una autorització d’inversió estrangera per poder crear una societat al país (en la qual haurà de disposar d’una participació superior al 34%) i haver constituït legalment la societat. 
 • Exercir un càrrec en l’òrgan d’administració de la societat que acabem d’esmentar.
 •  Acreditar, en el termini màxim de tres mesos a comptar de la data del registre d’entrada de la sol·licitud d’autorització d’immigració, que la societat esmentada és titular d’un comerç registrat degudament i en activitat al Principat d’Andorra.

Els requisits merament econòmics són aquests:

 • Fer un dipòsit de 50.000 € no remunerats a l’Autoritat Financera Andorrana (AFA). Aquest import es retorna de forma íntegra quan la persona deixa residir al país (sempre que no tingui cap deute pendent).

Residències passives (o residències fiscals)

Les residències passives o residències fiscals són aquelles que contemplen un dels supòsits següents:

 • Residència sense activitat lucrativa
 • Residència per a professionals amb projecció internacional
 • Residència per raons d’interès científic, cultural i esportiu
 • Residència per ingrés en centres geriàtrics privats o bé en centres de cures mèdiques o terapèutiques de caràcter privat.

En aquests casos, cal presentar un compromís formal que garanteixi la residència efectiva a Andorra per un període de mínim 90 dies per any natural.

Els requisits econòmics demanden:

 • La justificació per part de la persona titular d’uns ingressos anuals que superin en un 300% el salari mínim anual vigent. S’ha d’afegir el 100% d’aquest indicador per a cadascuna de les persones que tingui a càrrec.
 • La inversió d’un mínim de 400.000 euros a Andorra. La inversió pot ser en béns immobles, en societats del país, en instruments de deute o financers emesos per entitats locals, o altres tipologies d’actius en el territori andorrà.
 • La constitució d’un dipòsit de 47.500€ no remunerats a l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) que haurà de ser incrementat en 9.500 € per cada persona a càrrec. L’import final d’aquest dipòsit queda contemplat dins dels 400.000€ mínims d’inversió exigida (600.000€ en el cas de residències passives sense activitat lucrativa).

T'ajudem amb els tràmits per a l'obtenció de la teva residència a Andorra.