Tu socio para la constitución de sociedades en Andorra

Invertir a Andorra

Avantatges d'invertir a Andorra

Un país modern, pròsper i dinàmic

Andorra pot presumir no només de ser un dels països amb una renda per càpita més alta del món. També de gaudir d’un elevat índex de seguretat ciutadana i d’un dels millors sistemes sanitaris del món. Un país ideal per invertir, però també per viure.

Un entorn de negocis competitiu

A partir del 2012, el canvi de legislació permet la constitució de societats amb capital 100% estranger. L’homogeneïtzació de la fiscalitat andorrana amb la dels països europeus, però amb una menor pressió fiscal, treu a Andorra de la llista de paradisos fiscals i li confereix gran competitivitat.

Invertir i viure a Andorra

Un país obert a la inversió estrangera
Els últims canvis legislatius a Andorra s'han encaminat a facilitar l'entrada d’inversors estrangers, els directius dels quals trobaran totes les facilitats per poder residir al país. Gràcies a l'aprovació de la Llei 10/2012, del 21 de juny, d'inversió estrangera al Principat d'Andorra, es permet la creació de societats amb capital 100% estranger.
Un lloc idíl·lic per viure
T'estàs plantejant residir a Andorra? El nostre principat és un dels països amb la renda per càpita més alta del món, a més de tenir un alt índex de seguretat i una de les menors taxes de criminalitat. Un interessant binomi que es complementa amb una excel·lent assistència sanitària, un sistema educatiu plurilingüe i pràcticament gratuït (tret d'algunes escoles de pagament), i internet d'alta velocitat a través de fibra òptica a tot el país.
Impostos, entre els més baixos d'Europa
A Andorra les empreses es beneficien d'un impost sobre les societats i sobre la renda amb una de les taxes més baixes d’Europa (entre el 2% i el 10% per societats i amb valors entre el 5% i el 10%). No hi ha impostos sobre les successions i donacions, i els gravàmens a la seguretat social se situen també entre els més baixos del continent. L’IGI, o impost general indirecte (l'equivalent a l'IVA a Espanya - o al TVA a França) és només del 4,5%, el més baix d'Europa.
Ubicació estratègica
Andorra està situada en ple Pirineu, estratègicament situada entre França i Espanya. Les comunicacions per carretera són bones, i permeten arribar en menys de tres hores a Barcelona i Toulouse.
Un país amb avantatges fiscals, sense ser un paradís fiscal
Andorra ha firmat més de 20 convenis d’intercanvi d’informació en matèria fiscal (CII) amb Espanya, França, Portugal, Suïssa, Alemanya, Àustria, Bèlgica, els Països Baixos, Liechtenstein, San Marino, Mònaco, Polònia, la República Txeca, Noruega, Finlàndia, Islàndia, Suècia, Dinamarca, Groenlàndia, les Illes Fèroe, Argentina i Austràlia. Aquests acords comporten que Andorra deixi de ser considerada un paradís fiscal, i que surti de la llista negra de l'OCDE (Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics). En paral·lel, es firmen convenis de doble imposició amb Espanya, França, Portugal, Luxemburg, Liechtenstein i els Emirats Àrabs Units per evitar la doble tributació entre Andorra i aquests països.
10 % (max.)
Impost sobre societats
0 %
Impostos successions i donacions
4.5 %
IGI (l’equivalent a l’IVA)

Andorra, un país sòlid per les teves inversions

L’economia andorrana l’any 2016 va comptar amb un PIB de 2.584 milions d’euros en 2016 (+ 1,9%). El creixement mitjà anual des de l’any 2000 és del 3,2%. Finament, l’any 2016 les importacions totals van pujar a 1.226,1 milions d’euros.
L’economia està focalitzada en el sector serveis, amb un pes important de les activitats financeres (20,1%) i del comerç (14,8%).

Evolució de la legislació per a inversió estrangera

2010
Llei 95/2010 de l'impost de societats + Llei 94/2010 de l'impost sobre la renda dels no-residents.
2012
Llei 9/2012 d'Immigració + Llei 20/2012 d'Inversió Estrangera + Llei 11/2012 de l'Impost General Indirecte (IGI).
2013
Firma del conveni de doble imposició (CDI) entre França i Andorra.
2014
Llei 5/2014 de l'Impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) + Firma del conveni de doble imposició (CDI) entre Luxemburg i Andorra.
2015
Firma dels convenis de doble imposició (CDI) amb Espanya, els Emirats Àrabs Units, Portugal i Liechtenstein.
2016
Firma del conveni de doble imposició (CDI) entre Malta i Andorra.
2018
Andorra surt de l'última llista de paradisos fiscals de la Unió Europea.

Serveis destacats que t'ajudaran a invertir a Andorra

T'assessorem sobre les formes jurídiques societàries al Principat d'Andorra i els tràmits necessaris per a l'obertura d'una societat al país.
VEURE MÉS
Si has d'establir la teva residència a Andorra, sigui mitjançant una residència activa o passiva, t'ajudem amb els tràmits per a l'obtenció del permís.
VEURE MÉS
Et proporcionem una adreça a Andorra que et permetrà beneficiar-te d'un impost de societats inferior al 10%, amb bonificacions de fins al 80%.
VEURE MÉS

Vols invertir a Andorra?

Estem al teu costat!