Com obrir un compte bancari a Andorra

Tags:

També t'hi pot interessar…

crear-sociedad-andorra

NOVA SOCIETAT A ANDORRA

Andorra ha estat un dels països que ha passat per diversos canvis pel que fa a la creació de societatsi l’estructura interna del seu capital. Fins fa poc, un estranger…

Tant si t’estàs plantejant venir a viure a Andorra, com obrir una empresa o diversificar els estalvis, un dels primers passos que et caldrà és disposar d’un compte bancari al país.

Avantatges d’obrir un compte bancari a Andorra

El primer que has de tenir en compte és que Andorra no és un país de la Unió Europea, així que no segueix les mateixes directrius que el Banc Central Europeu i queda fora dels interessos restrictius europeus. Un altre avantatge és que els impostos són menors que en els països de la comunitat. A més, per norma general, els bancs a Andorra ofereixen més rendibilitat pels teus estalvis.

Poden obrir un compte bancari a Andorra les persones físiques amb residència al país o sense i també les empreses.

Documentació necessària per obrir un compte bancari a Andorra

A continuació, et detallem de forma genèrica la informació que requereixen els bancs per obrir un compte bancari. Tanmateix, has de tenir en compte que cada entitat bancària et pot demanar la que consideri oportuna. Podràs començar els tràmits en línia, però la signatura física és obligatòria per acabar les gestions.

Encara que existeixen diferents tipus de comptes, si no ets resident tindràs un compte remunerat.

  • Document d’identitat: el passaport o un document vàlid del país d’origen. Si obres un compte a nom d’una empresa, es requereixen documents de constitució i el número d’identificació fiscal, així com els poders notarials de les persones que obren el compte i els documents que acreditin la seva activitat professional dins de l’empresa.
  • Documentació fiscal i bancària del país d’origen: com una carta de referències bancàries i l’última declaració d’impostos.
  • Comprovants sobre l’origen dels fons, com ara rebuts de nòmines, factures o estats de comptes.

Un cop obert el compte a Andorra, probablement hauràs d’informar el banc central o l’autoritat pertinent del teu país.

Operar amb entitats bancàries andorranes és segur

Els teus diners a Andorra estan segurs, ja que la solvència dels bancs andorrans és una de les més altes d’Europa. A més, els bancs compleixen les normes de l’AFA (Autoritat Financera Andorrana) que supervisa i controla el sistema financer andorrà, la solvència i la liquiditat.

Des d’Advantia Assessors t’informem i et guiem en tots els passos per obrir un compte bancari per a no residents per estalviar o per crear la teva pròpia empresa.