Efectuar pagaments bancaris de forma segura des d’Andorra

Tags:

També t'hi pot interessar…

Efectuar pagaments des d’Andorra a altres països europeus, és més fàcil d’ençà que el nostre petit país es va adherir a la zona única de pagaments en euros (SEPA). Actualment, Andorra pot aprofitar els mateixos beneficis que la resta d’estats que conformen aquesta zona.

Què és SEPA?

La Single Euro Payment Area, o SEPA, és la zona única de pagaments en euros creada el 2008. Permet que particulars, empreses i organismes puguin realitzar i rebre pagaments bancaris, sense necessitat d’efectiu, en les mateixes condicions com si estiguessin situats dins el mateix país. Formen part un total de 36 països: tots els de la Unió Europea a més d’Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, Noruega, San Marino i Suïssa. El Vaticà i Andorra són els últims països que han integrat aquesta àrea. Fou el març de 2019, i poden operar des de l’1 de gener del 2020.

Avantatges de pertànyer a la zona única de pagaments en euros

Tots els països que conformen la zona SEPA han estandarditzat els processos bancaris per emetre i rebre pagaments des d’un compte únic, tant en l’àmbit nacional com internacional. Això implica que totes les entitats bancàries operen amb les mateixes condicions perquè tot sigui més fàcil i segur. Gràcies a l’homogeneïtzació dels processos, també ha millorat l’eficiència a l’hora de realitzar aquests serveis. Un altre avantatge és la desaparició de les barreres per executar pagaments internacionals, en euros, ja que no hi ha diferències entre ells.

Així que, si has creat una empresa a Andorra, et serà molt més fàcil i ràpid fer transferències o domiciliacions a altres companyies o entitats situades a la zona SEPA per la simplificació de les gestions.

Quins tipus de pagaments es poden fer?

Es poden fer transferències SEPA i domiciliacions bancàries en euros, utilitzant els mateixos procediments tant dins de país com entre països adherits a la SEPA.

Amb l’adhesió a la SEPA, Andorra facilita les gestions de pagament per a empreses internacionals que volen establir-se al país per invertir. Amb vista a obrir-se a mercats internacionals, des de fa uns mesos Andorra també és membre del Fons Monetari Internacional. Per saber més sobre l’adhesió d’Andorra a l’FMI, pots consultar el nostre article aquí.