Andorra una mica més a prop i millor connectada, gràcies a l’aeroport

Tags:

També t'hi pot interessar…

inversión-extranjera-andorra

La inversió estrangera creix un any més a Andorra

El 2021, el nombre de sol·licituds d’inversió estrangera i el volum d’inversió inicial declarada van créixer considerablement a Andorra. Les xifres han millorat respecte del període de prepandèmia, amb resultats…

Disposar de bones connexions per facilitar l’accés al Principat i escurçar distàncies és un tema de màxim interès. El seu enclavament al cor dels Pirineus, no ho posa fàcil, però Andorra no cessa en la seva obstinació per millorar les comunicacions. Per aquest motiu, ja està encaminat a què l’aeroport Andorra-la Seu sigui una realitat per augmentar la connectivitat de país.

L’Aeroport Andorra-La Seu: un projecte amb continuïtat

Per Andorra, és important poder disposar d’un aeroport per gaudir de millors connexions. Aquesta infraestructura permetrà millorar la connectivitat gràcies a la mobilitat aèria, un fet que beneficiarà el sector turístic, però també el teixit empresarial. Encara que està situat fora del territori andorrà, és a tan sols 20 minuts de la frontera hispana-andorrana.

Cal destacar que la gestió és compartida juntament amb la Generalitat de Catalunya. Els dos governs, convençuts dels beneficis econòmics que suposarà per a les dues regions, tenen la ferma intenció de reactivar l’activitat, que durant molts anys ha estat residual. Per aquesta raó, d’uns anys cap aquí, s’han aplicat millores per poder acollir vols comercials. Com l’obtenció del certificat de sistema GPS, que ja ha fet despertar l’interès d’algunes companyies aèries.

Air Nostrum interessada a operar des d’Andorra-la Seu

Diverses aerolínies, principalment espanyoles i una francesa, han mostrat interès per operar des de l’aeroport Andorra-La Seu. L’última a reunir-se amb el govern d’Andorra ha estat la companyia de vols regionals d’Iberia: Air Nostrum. Com la gran majoria d’empreses del sector turístic, ha notat la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19 i té moltes naus parades. Per aquest motiu, busca nous clients i línies.

Andorra també veu amb bons ulls aquesta proposta perquè és una companyia que ja opera habitualment i que garanteix una certa continuïtat a les futures rutes comercials. Un altre dels avantatges és podria la possibilitat de tenir millors connexions amb vols internacionals d’Iberia sortint des de Madrid. Aquest seria un dels primers destins als quals el Principat voldria arribar, a més de París i Lisboa i també a altres ciutats espanyoles aprofitant la infraestructura d’Air Nostrum.

Els avions amb els quals es podria volar des de l’aeroport Andorra-La Seu tenen una capacitat de 42 o 72 passatgers (malgrat que aquests últims encara no podrien operar amb tota la càrrega fins que no es duguin a terme algunes millores més a l’aeroport). De moment, s’està parlant del tipus de línies, de la freqüència i mètodes de finançament.

Tot i que encara queden molts assumptes per tractar, la intenció dels dos governs és activar vols des d’Andorra-La Seu fins a Madrid a la fi de l’any, coincidint amb l’inici de la nova temporada d’hivern. Aquesta notícia, juntament amb les bones perspectives de recuperació, fan d’Andorra un país ideal per invertir o per residir.