Viure a Andorra: un país segur enfront la COVID-19

Tags:

També t'hi pot interessar…

Viure i establir-se a Andorra segueix sent una bona opció per les seves molts dels seus atractius i per la qualitat de vida que ofereix als seus habitants. Però a més, ara és un país segur que ha demostrat que ha sabut lluitar contra la pandèmia del coronavirus i sortir amb una imatge reforçada cap a l’exterior. I tot gràcies a les mesures de seguretat i prevenció que ha pres durant els últims mesos i a les noves que segueix aplicant per contenir el contagi de la COVID-19.

Un país responsable

Hem fet les coses bé! Amb el decret de tancament de totes les activitats i escoles, i el ràpid confinament total de tota la població (excepte en el cas de les activitats i productes de primera necessitat), Andorra ha pogut evitar col·lapsar el seu sistema sanitari. A més, per poder mantenir l’activitat mèdica a el 100% i preveient possibles baixes entre l’equip sanitari, es va contractar temporalment a més personal mèdic per reforçar la plantilla. També, es va comprar nou equipament tècnic hospitalari per estar preparats en cas de necessitat davant de qualsevol imprevist.

Tant el desconfinament, com la tornada a l’activitat i la reactivació econòmica han estat graduals, fins a arribar a l’1 de juny. Data en què tots els negocis ja podien obrir les portes. L’obertura de fronteres i el lliure moviment entre països veïns va començar en aquest mateix moment amb França i el passat 21 de juny amb Espanya. Actualment, ja es pot circular lliurement i pots venir a Andorra sense cap mena de restricció.

Un estudi referent

Andorra ha estat un país pioner en la realització d’un estudi d’anticossos per ajudar a conèixer de primera mà l’abast de la malaltia. Les proves es van realitzar durant el mes de maig a més del 80% del total de la població. I no només a les persones amb algun tipus de símptoma. Es van efectuar dos tests per persona, amb una separació de 14 dies, per obtenir dades més reals de l’estat de la població.

Es tractava de proves ràpides i gratuïtes en punts de control repartits per tot el país. Els resultats es comunicaven per SMS en menys de 48 hores. En cas de ser positiu, es contactava amb el pacient ràpidament per fer proves més exhaustives.

Viure a Andorra és un dels països més segurs del món!

Ho afirmen els creadors del lloc web Travel Risk Map que avalua aspectes com la seguretat, el risc mèdic i el nivell d’accidents de trànsit de tots els països del món. I sí, aquí estem al mateix nivell que països com Suïssa, Luxemburg, Finlàndia o Dinamarca.

Altres avantatges que ofereix viure a Andorra

A part de ser un país segur per viure, cal no oblidar que Andorra ofereix molts avantatges fiscals per als seus residents i empreses:

  • L’impost sobre el benefici de societats és d’un màxim de del 10%.
  • L’IVA a Andorra, que correspon a l’IGI, és del 4,5%, el més baix d’Europa.
  • Les despeses anuals de manteniment d’una empresa se situen per sota de 850 €.
  • Les cotitzacions de seguretat social estan sobre el 15,5%, la meitat del que es pagaria a Espanya o França.

Després de la COVID, Andorra reafirma la seva posició de país segur i responsable, que ofereix avantatges per viure i per establir un negoci.

Si tens preguntes o dubtes, contacta’ns. Des d’Advantia Assessors et podem ajudar amb totes les gestions.