Requisits per comprar un pis a Andorra

Tags:

També t'hi pot interessar…

T’has enamorat d’Andorra. No et preocupis. És gairebé inevitable quan vens un parell de vegades i t’aventures a sortir del centre urbà.
Has sucumbit als encants del país dels Pirineus i et planteges comprar una propietat a Andorra. Saps com fer-ho? T’ho expliquem!

Comprar un immoble a Andorra

Els canvis legislatius de les últimes dècades fan que avui en dia comprar un pis o un apartament a Andorra sigui molt més senzill encara que no siguis resident al país. A més, ara podràs comprar diverses propietats al Principat, encara que siguis estranger.

Què necessites per comprar la teva segona residència a Andorra?

1. Si no ets resident a Andorra, quan hagis trobat el teu immoble ideal, necessitaràs disposar de l’Autorització d’Inversió estrangera a immobles per part del Govern. És un tràmit senzill per al qual has de comptar un parell de setmanes de termini.
2. En segon lloc, et caldrà obrir un compte bancari per a no residents en un dels bancs del país. En aquest compte hauràs d’ingressar el capital necessari per a la compra de la propietat (en la seva totalitat, o parcialment sempre que superis el 50% del valor de l’immoble).
3. Un cop estiguis en possessió de l’autorització per invertir al país i disposis d’un compte bancari per a no residents, pots procedir a lliurar la paga i senyal per la propietat. La venda es realitzarà davant notari, amb el consegüent canvi de nom en les escriptures públiques de l’immoble i la formalització de la hipoteca si escau (el percentatge màxim sobre l’import de la propietat dependrà de les condicions establertes per l’entitat bancària). Per formalitzar la venda és imprescindible que la part venedora lliuri el “Certificat d’habitabilitat” (Certificat d’habitabilitat), document que acredita que la propietat compleix amb els requisits perquè se la consideri apta per ser habitada.
4. Finalment, només quedarà liquidar les despeses i impostos derivats de la compra, que són molt menors que en altres països europeus.
a) Les taxes notarials oscil·len entre els 600 € i els 1.200 € + el 0,1% de preu de venda de l’immoble.
b) El 2% del valor de compra de la propietat, impost pagat al Comú (ajuntament) on es trobi la propietat adquirida.
c) El 2% del valor de compra de la propietat, impost pagat al MI Govern d’Andorra, i que correspon a l’impost de transmissions patrimonials

I això és tot!

Ja veus que comprar la teva segona residència a Andorra no és gens complicat encara que no siguis resident al país, i a més comporta molt poques càrregues fiscals.
Si vols que t’ajudem en el procés de compra, d’obertura de compte bancari o en la petició de l’autorització per a inversió estrangera, no dubtis a contactar-nos.