Andorra guanya residents el 2019 i incrementa la seva població en gairebé un 2%

Tags:

També t'hi pot interessar…

residencia-pasiva-andorra

Residència passiva a Andorra

Aquest article ha estat revisat i actualitzat d’acord amb les darreres modificacions de la normativa andorrana.Actualització agost 2023. A Andorra hi ha dos tipus de permisos de residència: la residència…

Conseguir tu residencia en Andorra

COM ACONSEGUIR LA RESIDÈNCIA ANDORRANA

Aquest article ha estat revisat i actualitzat d’acord amb les darreres modificacions de la normativa andorrana. Actualització agost 2023. El desig de viure a Andorra s’ha anat popularitzant al llarg…

Les últimes xifres proporcionades pel Departament d’Estadística de M.I. Govern, llancen un creixement de residents a Andorra de gairebé 1.400 persones, el que suposa un augment d’1,8% del total de la població.

Dels 77.543 habitants del Principat d’Andorra, un 28,9% (és a dir 22.480 persones) resideixen a la capital, Andorra la Vella. La segona parròquia amb més població és la també cèntrica: Escaldes-Engordany que aglutina 14.599 persones (el 18,8% de total). Ordino i Canillo són les zones menys poblades, amb només un 6,4 i 5,6% del total respectivament.

Un dels països amb major esperança de vida del món.

La piràmide de població està constituïda per un gruix de població entre els 35 i els 55 anys, a més de mostrar que el 72,5% del total de residents de país es troben en edat laboral (15 a 64 anys). Destaca també que, per primera vegada des dels registres del cens de país, la població major de 64 anys supera lleugerament la de menors de 15 (un 14% enfront d’un 13%).

Aquest fet s’explica perquè el païs es troba entre els països amb una major esperança de vida, situada a 83,5 anys. A més, pot presumir d’una edat mitjana dels residents a Andorra de 41,28 anys, gairebé dos punts per sota de la mitjana europea el 2018.

Un país amb una alta qualitat de vida

Andorra és un país ideal per viure bé, sense aglomeracions ni puntes d’estrès com les que podem trobar en grans ciutats.

La proximitat de la natura i el fet que només un 5% del territori sigui sòl urbà, permeten gaudir d’un aire net i pur, amb baixos índexs de contaminació. De la mateixa manera succeeix amb les aigües i la contaminació acústica que és gairebé inexistent.

Els nombrosos espais verds en els nuclis urbans, permeten conciliar un dia a dia amb activitats pròpies de les grans ciutats sense perdre la calma i l’assossec dels petits pobles. Amb més de 2.000 h de sol a l’any i quatre estacions climatològiques ben diferenciades que permeten redescobrir facetes amagades de país al llarg de l’any.

Sense oblidar altres factors com el de viure en una societat amb un índex de criminalitat pràcticament nul i en el qual la seguretat és una part essencial de la vida al país. Així com els excel·lents servei sanitari públic, que ofereix amb prestacions a l’altura de sistemes de sanitat privats en els països veïns.

Si penses que viure a Andorra pot ser un bon canvi per a tu i / o la teva família,no dubtis a consultar-nos. Podem informar-te sobre els tràmits per residir a Andorra, els passos a seguir per obrir un negoci al Principat, o simplement, assessorar-te sobre els requisits per sol·licitar una residència fiscal al país.