Viure a Andorra

Tags:

També t'hi pot interessar…

residencia-pasiva-andorra

Residència passiva a Andorra

Aquest article ha estat revisat i actualitzat d’acord amb les darreres modificacions de la normativa andorrana.Actualització agost 2023. A Andorra hi ha dos tipus de permisos de residència: la residència…

Si ha arribat fins aquí, és perquè ha sentit parlar del nostre petit Principat i possiblement estigui estudiant la possibilitat de venir a viure a Andorra.

Andorra, un país únic al món

Andorra, oficialment Principat d’Andorra, és el microestat més gran d’Europa; un país independent de 468km2 en què viuen unes 75.000 € persones. Només el 5% del nostre territori són zones urbanes i infraestructures, i la resta territori natural. Andorra té un sistema polític únic: el coprincipat parlamentari. Els nostres caps d’estat, anomenats Coprínceps, són el Bisbe d’Urgell (S.E. Joan Enric Vives) i el president de França (S.E. Emmanuel Macron).
Som també l’únic país del món que parla oficialment el català, tot i que la pràctica totalitat dels habitants són trilingües (català, castellà i francès / portuguès). A més, la nostra població es caracteritza per ser cosmopolita: el 50% d’aquesta és estrangera, principalment originària d’Espanya, França i Portugal.
Vists alguns detalls curiosos que ens caracteritzen, repassem quins altres factors converteixen Andorra en un país atractiu per a viure.

Viure a Andorra és qualitat de vida

Andorra és un país amb grans extensions naturals. El 36% del nostre territori són espais naturals protegits i només el 5% és zona urbana. La qualitat d’aire és excel•lent, així com la de les seves aigües. Els nivells de contaminació acústica compleixen també els objectius de qualitat òptims. A això cal afegir-li una climatologia amb més de 2.000 hores de sol a l’any i 4 estacions diferenciades.
Andorra compta amb un sistema sanitari envejable: som el primer país mundial en accés a la sanitat i qualitat d’aquest.
El sistema educatiu és divers, públic i gratuït: les famílies poden triar inscriure als seus fills en el sistema andorrà, espanyol o francès, a més de disposar de col•legis privats amb l’anglès com a llengua vehicular.
Viure a Andorra és viure en total tranquil•litat, ja que comptem amb un índex de criminalitat pràcticament nul. Seguretat, qualitat de l’ambient i d’entorn, excel•lent sistema sanitari i educació pública gratuïta de bon nivell són alguns dels punts que motiven a moltes de les persones que sol•liciten obtenir una residència a Andorra.

Una economia dinàmica i en ple creixement

Andorra aposta pel creixement i per aquest motiu és un país ple d’oportunitats laborals i per a emprenedors. Els canvis legislatius dels últims 10 anys ens han convertit en un dels països més competitius en l’àmbit econòmic i fiscal, a la vegada que ens han situat fora de la llista de paradisos fiscals.
Amb la signatura de convenis de doble imposició, els acords d’intercanvi d’informació fiscal amb l’OCDE, la creació d’un marc fiscal amb impostos reduïts amb un màxim del 10% i obertura de la inversió estrangera, les persones físiques i jurídiques estrangeres troben en Andorra les condicions ideals per viure i desenvolupar la seva activitat econòmica respectivament.

Si vol gaudir de beneficis fiscals en un país que destaca per la qualitat de vida, Andorra és l’opció perfecta. A poc més dels aeroports 2 hores de Barcelona i Tolosa, aquest oasi enmig dels Pirineus li ofereix el millor per al seu dia a dia i per la seva empresa.