S’incrementen les peticions d’inversió estrangera a Andorra

Tags:

També t'hi pot interessar…

Foreign-investors

La inversió estrangera a Andorra augmenta en 2019

Al juliol, el departament d’estadística de govern d’Andorra presenta el seu informe anual sobre inversió estrangera. Les conclusions que s’extreuen d’aquest són positives. L’any 2019, el volum d’inversió inicial declarada…

Augmenten les demandes per part d’inversors estrangers per establir-se a Andorra durant aquest 2020 tan atípic. Des de principi d’any, ja s’han registrat unes 400 sol·licituds d’inversió estrangera.

El teletreball dispara les peticions

Les noves circumstàncies de la crisi provocada per la pandèmia del Coronavirus han obligat a adoptar noves formes de treball a causa del distanciament social. Una de les conseqüències és que pren més protagonisme el teletreball. Aquest és un dels motius, juntament amb una fiscalitat més competitiva, perquè aquest any s’estigui registrant un increment en les sol·licituds per viure a Andorra respecte a l’any anterior.

Concretament s’està parlant del voltant d’un 80% més de peticions en inversió estrangera.

Tipus d’inversors estrangers

La majoria d’aquestes peticions provenen dels països veïns. Espanya representa gairebé el 70%, mentre que les que vénen per part de França són poc més del 15%. La resta prové de Llatinoamèrica i altres països.

Les persones estan mostrant no només interès per obrir una empresa, sinó també per viure a Andorra. Solen ser professionals per compte propi en l’àmbit de les noves tecnologies com youtubers, especialistes en e-commerce o programadors de sistemes, entre d’altres. Per a ells treballar a distància ja és una pràctica habitual. El denominador comú: beneficiar-se d’una baixa fiscalitat per als seus ingressos.

Raons més valorades per viure a Andorra

La qualitat de vida que ofereix el Principat i per descomptat la ja esmentada fiscalitat són dues de les raons que més valoren els inversors estrangers. Per establir-se prefereixen les localitats d’Andorra la Vella, al centre, o Ordino i la Massana, a les parròquies altes, pel seu encant i proximitat a la natura.

A aquests motius cal afegir la incertesa que provoquen les noves propostes anunciades pel govern espanyol sobre política fiscal, un altre motiu determinant per buscar noves destinacions més competitives.

Si tu també estàs interessat a viure a Andorra per treballar pel teu compte i obtenir un millor rendiment a escala fiscal dels teus ingressos, no dubtis en contactar amb nosaltres.