Quins avantatges obté el nou inversor que vol residir a Andorra?

Tags:

També t'hi pot interessar…

Vivir en Andorra

Beneficis de viure a Andorra

Si t’estàs plantejant començar de nou i busques un país on viure còmodament, mudar-te a Andorra, sol o amb família, és una bona opció.El Principat és un país pacífic i…

Andorra continua sent un tema d’actualitat i tendència en els mitjans de comunicació espanyols, després que el youtuber número u a Espanya, El Rubius, anunciés el trasllat de la seva residència al Principat. No obstant això, poder residir a Andorra desperta cada vegada més interès en un altre tipus d’inversor estranger, a part dels creadors de continguts i nòmades digitals.

Perfil del nou inversor

Aquest últim any l’interès per traslladar-se a Andorra de manera permanent ha augmentat entre un 15% i 20% segons dades del Diari d’Andorra.

Hi ha dos grans perfils, d’una banda, hi ha els empresaris de 45 a 60 anys, que decideixen traslladar-se amb el seu negoci i família. I el segon gran perfil són persones relacionades amb el món digital, d’entre 20 i 35 anys.

Mentre que en anys anteriors la tendència era adquirir una segona residència per passar les vacances d’hivern o alternar amb èpoques al país, enguany les immobiliàries han vist com ha crescut la demanda d’informació per comprar un habitatge permanent per establir-se al país per part d’inversors estrangers. Sobretot, entre el primer grup de persones (empresaris de 45 a 60 anys).

A més dels dos esmentats anteriorment, hi ha un tercer perfil de persones que se senten altament atrets per residir a Andorra: els esportistes d’elit en actiu. Entre ells, es troben els ciclistes que trien traslladar-se per les bones condicions geogràfiques que ofereix el país per entrenar. Vint ports de muntanya reconeguts internacionalment i la seguretat viària també són dues raons de pes (a més dels beneficis fiscals que no podem obviar).

Cal destacar que en els tres perfils, la procedència geogràfica és espanyola sobre manera. Les similituds culturals entre Andorra i Espanya així com la proximitat amb els seus llocs d’origen, converteixen el Principat en l’opció ideal per a establir la seva nova residència.

Interès per residir a Andorra

La principal motivació per viure a Andorra són els avantatges fiscals. Com l’impost sobre la renda (IRPF) que és un màxim del 10% només per a rendes superiors a 40.000 € a l’any. Molt per sota de l’espanyol en què la franja màxima tributa al 47%. A l’hora de comprar un habitatge, l’impost de tramitació patrimonial (ITP) és del 4,5% i pot haver-hi excepcions quan és la primera propietat.

A més, els nous inversors valoren molt positivament la qualitat de vida que troben. Ressalten aspectes com la seguretat, la proximitat amb el país d’origen, el sistema sanitari i l’educatiu. Aquest últim permet escollir entre diverses opcions.

Sense oblidar que Andorra ja no és considerada un paradís fiscal i ofereix totes les garanties dins d’un marc fiscal legal en què també hi ha convenis de doble imposició amb diferents països de la Unió Europea. I ha entrat a formar part de diversos organismes internacionals, com l’FMI.

T’estàs plantejant traslladar la teva residència? T’ajudem en tots els tràmits necessaris per a residir a Andorra. Contacta amb nosaltres.