Blockchain a Andorra: cada vegada més a prop la llei reguladora

Tags:

També t'hi pot interessar…

inversión-extranjera-andorra

La inversió estrangera creix un any més a Andorra

El 2021, el nombre de sol·licituds d’inversió estrangera i el volum d’inversió inicial declarada van créixer considerablement a Andorra. Les xifres han millorat respecte del període de prepandèmia, amb resultats…

Andorra ja treballa en una llei que reguli el marc legal de la tecnologia blockchain que obrirà les portes a la regulació de les criptomonedes. Encara no hi ha una normativa vigent que legisli aquest tipus d’activitats, així que el Principat podria ser dels primers països a tenir la seva pròpia legislació.

Andorra i blockchain: un pas més cap a la transformació digital

És una de les 77 iniciatives que ha proposat el govern andorrà en el pla econòmic Horitzó 23. A la secció de transformació digital, es troba la modificació de la llei 35/2014 per qualificar el blockchain a Andorra com a servei de confiança electrònica. La intenció és presentar la modificació de llei al Consell General (parlament andorrà) abans de final d’any perquè s’aprovi durant l’any que ve.

Modificació de la llei de confiança electrònica

Amb l’objectiu de poder regular moneda digital i tokens, la llei planteja la possibilitat que el Principat pugui acollir emissions locals i internacionals d’actius digitals. És un fet important per regular el nou marc d’actius digitals i, en l’àmbit internacional, per atreure inversió estrangera creant un mercat de valors a través del blockchain a Andorra.

També s’està parlant de la creació d’una llicència que podran sol•licitar les empreses que operin amb aquests actius el control recauria possiblement a l’AFA (Associació Financera d’Andorra). A més, aquesta regulació permetria als bancs desenvolupar una altra activitat financera paral•lela a la banca tradicional.

Invertir en moneda digital a Andorra

Sent resident andorrà pots invertir en moneda digital, com bitcoin, i tributar els seus guanys sobre l’impost de la renda. Des d’Advantia Assessors podem ajudar-te a gestionar aquests impostos.

Projectes blockchain a Andorra

Andorra és pionera també en la utilització d’aquesta tecnologia per a la digitalització i emissió de títols acadèmics. Amb aquest sistema és més fàcil de verificar i garantir el títol. A més obre la possibilitat que en el futur ja no sigui necessària la postil•la de reconeixement internacional. Aquest projecte ve impulsat amb la col•laboració d’institucions públiques i empreses privades.

Des d’Andorra mirem cap al futur per seguir construint un país que sigui atractiu per a viure, no només per les seves innombrables avantatges, pel que fa al nivell de vida, sinó també per les seves oportunitats de negoci.