Com implementar l’EoR a la teva estratègia empresarial?  

Tags:

També t'hi pot interessar…

Quan una empresa vol fer el salt a escala internacional, pot establir-se al país de destinació, o bé desenvolupar la seva activitat recorrent a un Employer of Record (EoR), una opció que ofereix nombrosos avantatges. En aquest article, parlarem com implementar efectivament l’Employer of Record a la teva estratègia de negocis.


Taula de continguts:

  1. Com funciona l’Employer of Record?
    Quan necessites els serveis d’un EoR?
    Implementar l’estratègia d’EoR a la teva estratègia empresarial
    Beneficis de contractar un Employer of Record
    En què et podem ajudar des d’Advantia Assessors?
  2.  

Com funciona l’Employer of Record?

El procés comença quan una empresa decideix contractar un empleat en un país estranger, o bé deslocalitzar un empleat. L’EoR s’encarrega de totes les formalitats de contractació, incloent-hi la redacció de contractes, la liquidació d’impostos i les assegurances pertinents, assegurant-se que es compleixin totes les normatives locals. L’empresa, per part seva, manté el control total sobre les decisions operatives i de gestió relacionades amb l’empleat. Descobreix en el nostre anterior article què és un Employer of Record i en què et pot ajudar?

Quan necessites els serveis d’un EoR?

La contractació d’un Employer of Record pot oferir a les empreses una solució eficient i rendible per gestionar la seva força laboral global, mitigar riscos legals i centrar-se en el seu creixement i desenvolupament empresarial, minimitzant considerablement les tasques burocràtiques i simplificant el procés de contractació de personal a l’estranger.
Sovint no és un procés ràpid, i pot resultar difícil organitzar aquestes tasques quan no es té experiència local. La contractació dels serveis d’un ocupador local canvia aquesta situació i proporciona una presència sobre el terreny.
Un EoR facilita la contractació de treballadors locals i proporciona una manera més fàcil i ràpida d’iniciar les operacions d’una empresa a l’estranger.
L’Employer of Record assegurarà que es compleixen tots els requisits legals.

Implementar l’estratègia d’EoR a la teva estratègia empresarial

En seleccionar un Employer of Record t’has de plantejar diversos aspectes, que t’expliquem a continuació:

1. Identifica les necessitats de contractació

El primer pas és determinar les necessitats específiques de contractació als mercats internacionals. Estàs cercant talent en una àrea particular? Quants empleats necessites contractar? Quines són les habilitats específiques que cerques? Has de deslocalitzar un empleat? Tenir clar aquests punts us ajudarà a seleccionar l’EoR més adequat per a la teva empresa.

2. Valora la seva experiència al mercat local

Un cop saps quins aspectes has de tenir en compte, és hora d’escollir l’EoR correcte. Això implica investigar diferents proveïdors, avaluant la seva experiència als mercats desitjats, la seva capacitat tecnològica i els coneixements en aspectes legals i de recursos humans.
Aquesta entitat ha de tenir un gran coneixement de les lleis laborals i fiscals del país en qüestió, ja que serà l’encarregada de la tramitació de contractes i nòmines, la declaració d’impostos i el compliment de la normativa laboral.

3. Defineix els termes de contractació

Quan selecciones l’EoR que més et convé, defineix els termes de contractació. Això inclou detalls sobre els serveis proporcionats, els costos associats, els processos de comunicació i els terminis. Assegura’t de que tots els aspectes de l’acord estiguin clars i documentats.
Un Employer of Record sol cobrar una tarifa mensual o anual pels seus serveis, i variarà en funció de factors com ara el temps de dedicació o el nombre d’empleats gestionats.

4. Integrar l’EoR als teus processos de negoci

Assegura’t d’establir sistemes de comunicació efectius i de determinar quines eines utilitzareu. També has d’aconseguir que els teus equips interns comprenguin com treballar amb l’ocupador legal. Un procés d’onboarding ben planificat facilitarà una transició suau.

5. Avaluació d’acompliment

Un cop implementat l’EoR, és important fer-ne seguiment. El feedback ajudarà a assegurar que totes dues parts les gestions es duen a terme per les dues parts.

6. Capacitat tecnològica

A l’hora de contractar els serveis d’un EOR és important que ofereixi solucions avançades per a la gestió eficient de tasques com les nòmines i el seguiment d’hores.

Beneficis de contractar un Employer of Record

La implementació d’un EoR té avantatges i beneficia les empreses en termes d’expansió i flexibilitat.

• Estalviar costos i temps

En evitar la necessitat establir entitats legals a cada país, les empreses poden estalviar significativament en costos administratius i legals. L’EoR s’encarregarà de la contractació, la gestió de nòmines, l’administració de recursos humans i assegurarà el compliment de les normatives laborals locals. Aquesta col·laboració permet a l’empresa enfocar-se en el creixement empresarial sense distreure’s amb complexitats administratives.

• Accés a talent internacional

L’EoR permet a les empreses accedir a un grup més ampli de talents, cosa que és fonamental en indústries altament especialitzades. L’EoR us ajudarà a eliminar les barreres administratives en encarregar-se dels aspectes legals laborals.

• Orientació en matèria legal i laboral

Et beneficiaràs dels coneixements actualitzats de l’Employer of Record. Aquest professional està completament informat i format sobre les lleis i regulacions laborals locals, i això et permet evitar riscos i sancions associades a l’incompliment de la normativa vigent.

• Agilitat al mercat

La capacitat de contractar i desvincular empleats ràpidament a través d’un EoR brinda a les empreses més agilitat per respondre a les condicions del mercat canviants.

• Reducció de riscos laborals

La col·laboració amb un EoR garanteix una gestió eficient de les obligacions legals, el pagament correcte d’impostos i la cobertura de la seguretat social. Aquest servei proporciona seguretat a les empreses en l’àmbit legal i fiscal.

• Optimització del creixement internacional

La implementació de la figura de l’Employer of Record a l’estratègia de negocis pot ser un pas transformador cap a una expansió d’èxit global. Amb una planificació acurada i la selecció de l’EoR adequat, les empreses poden gaudir d’una presència global sense les complexitats associades amb l’expansió internacional. En considerar aquesta solució, les empreses no només optimitzen les operacions, sinó que també es posicionen estratègicament per al creixement i la innovació en un mercat global.

En què et podem ajudar des d’Advantia Assessors?

El nostre equip expert a Andorra ofereix serveis integrals en nòmines, impostos, compliment normatiu i tràmits d’immigració per a empreses. Com que EoR ens especialitzem en la col·laboració amb clients, enfocant-nos a complir les normatives legals locals mentre l’empresa manté la gestió quotidiana dels seus empleats. Oferim suport i assessorament personalitzat en contractació i gestió de nòmines, assegurant-ne l’eficiència. Coneixem la legislació laboral i fiscal d’Andorra, garantim el compliment normatiu i proporcionem informació clara, facilitant la gestió als nostres clients.

Estàs interessat a fer el salt a Andorra i no saps per on començar? Des d’Advantia Assessors estudiarem el teu cas i junts trobarem la millor solució. Contacta amb nosaltres.